ЛЕТОПИС ЗА ШКОЛСКУ 2022/2023. ГОДИНУ 

01.09.2022. ДОБРО НАМ ДОШЛИ ДРАГИ ПРВАЦИ ! 2022/2023


 
  

 

Први школски дан овековечен је фотографисањем након чега су учитељице Равиојла Пузовић и Елизабета Дукић своје нове ученике повеле на први школски час.


05.09. ПРИЈЕМ ПРЕДШКОЛАЦА 2022/2023


11.09. РУШАЊСКА ОЛИМПИЈАДА

У нашој школи је одржана друга по реду Олимпијада старих спортова. Бројни учесници и носиоци освојених медаља су били управо ученици наше школе. Такмичили су се у бацању камена са рамена, надвлачењу конопца, између две ватре, трци у џаковима, обарању руку и скоку у даљ из места. СПОРТСКИ ДАН У ОКВИРУ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ


Предметни наставник Радован Стојановић и учитељице Равиојла Пузовић и Љиљана Демировић су организовали и позвали децу на ову хуманитарно - рекеативну трку која се одржавала на Кошутњаку у организацији Црвеног крста Чукарице. На трку је пошло око тридесет ученика наше школе различитог узраста. Прилог, који је скупљен у Дечјој недељи, предат је активистима Црвеног крста Чукарице.

„Трка за срећније детињство“ је једна од традиционалних, најмасовнијих и најшире прихваћених хуманитарних рекреативних активности Црвеног крста намењена подмладку и омладини. Ова активност има за циљ да међу младима у основним и средњим школама подстакне хуманост, промовише здраве стилове живота и пропагира волонтерски рад. Цена стартног броја износила је 50,00 динара, а сав приход прикупљен од ученика основних и средњих школа користи се за различите врсте помоћи угроженим категоријама деце и младих, као што су поклањање школског прибора, одеће и слично.

Сама трка има пре свега хуманитарни карактер, а не такмичарски значај. Дужина стазе коју су млади трчали разликује се у зависности од узраста.

Масовним учешћем у трци деца и млади показују своје опредељење ка здравом начину живота и највишим хуманим вредностима.

Слоган трке је „ИМАМО ЦИЉ – ДОЂИ НА СТАРТ“.


21. ОКТОБАР - СВЕТСКИ ДАН ЈАБУКЕ

Поред паноа које смо правили, писали народне умотворине у којима се помињу јабуке, овај дан смо обележили тако што смо сви тог дана понели по једну јабуку и појели их на великом одмору, а учитељице су направиле пите од јабука које смо поделили и, такође, заједно појели. 


Ликовни рад објављен у "Витез-у"

РЕЦИКЛАЖА ЛИМЕНКИ

7. 11.2022. угостили смо пријатеље из RECAN фондације. Господин Немања Марјановић је представио ученицима млађих разреда презентацију ,,Свака лименка се рачуна“.

Показао је важност рециклаже лименки, разлику лименки и конзерви, објаснио је деци колико је разлога због којих морамо да рециклирамо. 

Интересантно је било чути да се кроз рециклажу лименки уштеди 95% воде, 97% ваздух је чистији, да се у свету рециклира 67% употребљених лименки, а да и наша земља не заостаје много у томе око 50% се рециклира.

Пред крај предавања су пуштена два кратка филма о путу лименке: "Како за 60 дана можемо да пијемо из ,, исте“лименке", као и "Пут доласка лименке почевши из рудника боксита".

Након тога ученици су имали занимљив квиз везан за претходно приказан материјал.

Такође, ученици су могли да питају све оно што их интересује везано за рециклажу лименки и уопште рециклажу.

Руководилац Тима зазаштиту животне средине Гордана Дерајић
Поводом Међународног дана борбе против вршњачког насиља 22.02.2023. у КЦ Чукарица изведена је представа „Не чини другима оно што не желиш себи“ под покровитељством ГО Чукарица. Представа је намењена ученицима, запосленима и родитељима из основних и средњих школа општине Чукарица. Позвани су и представници МУП-а , Министарства просвете, Центра за социјални рад, здравства и других институција који имају своју улогу у спречавању насиља.

Представу са снажном поруком против вршњачког насиља одгледала је и група наших ученика старијих разреда са психологом школе и члановима  Савета родитеља. 26.04.2023. TIMSS2023

Наша школа је једна од 30 узоркованих основних школа (одељење 4/2)  која је учествовала TIMSS 2023 истраживању. Ученици су били узбуђењи што ће бити део истраживања и озбиљно приступили својим задацима.Нема коментара:

Постави коментар