Посета VII еколошком фестивалу науке “У складу са природом пронађи своју формулу”


У четвртак, 23. новембра, ученици седмог и осмог разреда посетили су VII еколошки фестивал науке у организацији Хемијско – прехрамбено технолошке школе који се ове године одржава под слоганом “У складу са природом пронађи своју формулу” у Дечјем културном центру Београд.

Наши талентовани ученици су не само присуствовали већ си у активно учествовали у извођењу фасцинантних огледа из хемије, физике и биологије.

Кроз непосредан контакт са професорима и ученицима, стицали су нова знања и откривали све чари смерова које нуди Хемијско – прехрамбено технолошка школа. Посебно су се детаљно упознали са новим смером “Техничар за форензику” који је ове године уписао своју прву генерацију ученика.

Након научних чаролија, ученици су се препустили чарима уметности и забаве у великој дворани ДКЦ – а. Школски бенд је све присутне разгалио веселим ритмовима, док је драмска секција бриљирала извођењем представе “Школа од А до Ш”.

Посете оваквим и сличним догађајима нису само едукативне већ и инспиративне, и играју кључну улогу у обликовању будућих лидера, иноватора и стручњака у различитим областима. Интеракција са професорима и ученицима школе може помоћи ученицима да истраже различите обазовне смерове и каријерне путеве.

Учествовање у извођењу огледа ученицима је пружило прилику да примене теријско знање у стварном окружењу. Овладавање вештинама кроз практично искуство чини образовање дубљим и трајнијим.

Размена искустава између школа ствара богатије образовно окружење и подстиче раноликост у приступу учењу.

Нема коментара:

Постави коментар