ЛЕТОПИС ЗА ШКОЛСКУ 2023/2024. ГОДИНУУ петак, 1. септембра 2023. године, свечано смо дочекали 152. генерацију првака у нашој школи. Пригодну приредбу су за њих припремили ученици 5. разреда са учитељицама, Весном и Сунчицом. Директор и психолог школе су поздравили родитеље и ученике. Свим нашим првацима желимо пуно успеха у раду, да стекну нове другаре и да са радошћу долазе у нашу школу где ће стицати нова знања, савладати разне вештине и обогатити своје искуство.И, као што су у приредби рекли наши петаци: РОДИТЕЉИ СВОЈОЈ ДЕЦИ ДАЈУ КОРЕН И КРИЛА. КОРЕН ДА ЗНАЈУ ГДЕ ИМ ЈЕ КУЋА, А КРИЛА ДА ОДЛЕТЕ И ПОКАЖУ ШТА СУ ИХ НАУЧИЛИ. 3. ОКТОБАР - СПОРТСКИ ДАН5. октобар ШЕШИРИЈАДА & ОЦРТАВАЊЕ ДВОРИШТА


ДЕЧЈА НЕДЕЉА - СТАРИЈИ РАЗРЕДИ

ОДЕЉЕЊСКА ПРАВИЛА И МЕРЕ
У оквиру обележавања Дечје недеље у старијим разредима смо направили паное са одељењским правилима и мерама.


ДЕЧЈА ПРАВА И ОБАВЕЗЕ

На часовима одељењске заједнице смо се подсетили  дечјих права, али и да имати право не значи да свако може да ради шта хоће, већ да уз свако право иду и обавезе односно одговорности. 
Дечја права дефинисана су у Конвенцији Уједињених нација о правима детета (engl. Convention on the Rights of the Chid) усвојеној 20.новембра 1989. на Генералној скупштини Уједињених нација. Конвенцију - договор је прихватила 191 земља на свету. Конвенција има 54 члана и односи се на све који нису напунили 18 година.
Ученици седмог разреда су се такмичили у квизу познавања права и обавеза.
У сарадњи са Тимом за заштиту деце од насиља смо урадили заједнички пано у ходнику школе.


На часу грађанског васпитања настао је пано ,,Деца кроз историју". 


СПОРТСКА ТАКМИЧЕЊА

У току целе недеље била су организована спортска такмичења.
Девојцице (измедју 2 ватре) 
1. 6-1--- 6-2 = 2:0   
2. 6-1--- 5-1, 5-2 = 2:0   
3. 6-1--- 7-1, 7-2 = 2:0 
Најбоља екипа је одељење 6-1           
Децаци (фудбал)   
1. 5-1--- 5-2 = 3:0. 
2. 6-2--- 6-1 = 9-1  
3. 7-1--- 7-2 = 4-2   
4. 6-2--- 5-1 = 12-1.  
5. 7-1----8-2 = 5-4 
6. 7-1----6-2  Победник екипа 6/2ОБЕЛЕЖИЛИ СМО ЕВРОПСКИ ДАН ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА
 

Посета Калемегданској тврђави и Бео Зоо врту

 У четвртак 16. маја 2024. године ученици припремно предшколског програма, првог и другог разреда провели су дан у обиласку Калемегданске тврђаве и зоолошког врта.

Дан су започели обиласком Бео Зоо врта где су имали прилику да виде многе занимљиве животиње, уче о њиховом понашању, пореклу и стаништима и чак да учествују у интерактивним активностима.

Након зоолошког врта, упутили су се на Калемегдан где су обишли важне историјске знаменитости.

У Горњем граду Београдске тврђаве видели су најпознатији симбол Београда, величанствени споменик Победник подигнут 1928. године, истражили спољни део Војног музеја са његовим импозантним експонатима топова, тенкова и хаубица и прошли кроз Карађорђеву и Дефтердарову капију.

Током шетње ученици су се упознали са богатом историјом Београда и сазнали многе детаље и занимљиве чињенице о нашем граду.

Наравно, није изостало ни време за игру и дружење у прелепом амбијенту Калемегданског парка.

Овај излет био је изузетна прилика за наше најмлађе ученике да уче, истражују и уживају у природи и културно – историјском наслеђу Београда.

Вратили су се пуни утисака и нових знања, спремни за нове авантуре!

Нема коментара:

Постави коментар