15.10.2022. ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО
Предметни наставник Радован Стојановић и учитељице Равиојла Пузовић и Љиљана Демировић су организовали и позвали децу на ову хуманитарно - рекеативну трку која се одржавала на Кошутњаку у организацији Црвеног крста Чукарице. На трку је пошло око тридесет ученика наше школе различитог узраста. Прилог, који је скупљен у Дечјој недељи, предат је активистима Црвеног крста Чукарице.

„Трка за срећније детињство“ је једна од традиционалних, најмасовнијих и најшире прихваћених хуманитарних рекреативних активности Црвеног крста намењена подмладку и омладини. Ова активност има за циљ да међу младима у основним и средњим школама подстакне хуманост, промовише здраве стилове живота и пропагира волонтерски рад. Цена стартног броја износила је 50,00 динара, а сав приход прикупљен од ученика основних и средњих школа користи се за различите врсте помоћи угроженим категоријама деце и младих, као што су поклањање школског прибора, одеће и слично.

Сама трка има пре свега хуманитарни карактер, а не такмичарски значај. Дужина стазе коју су млади трчали разликује се у зависности од узраста.

Масовним учешћем у трци деца и млади показују своје опредељење ка здравом начину живота и највишим хуманим вредностима.

Слоган трке је „ИМАМО ЦИЉ – ДОЂИ НА СТАРТ“.



Нема коментара:

Постави коментар